19:58 19.04.2023

США додали шість компаній з Ірану та Китаю до санкційних списків через постачання деталей для іранських дронів

2 хв читати
США додали шість компаній з Ірану та Китаю до санкційних списків через постачання деталей для іранських дронів

Мінфін США в середу оголосив про санкції щодо однієї фізичної особи та шести компаній, що базуються в Ірані, Китаї та Малайзії, через постачання Тегерану в обхід чинних обмежень електронних компонентів для військових програм, зокрема й виробництва дронів.

"Мережа постачальників, що потрапила під санкції сьогодні, надавала товари і технології іранському уряду, військовій промисловості та програмі БПЛА Ірану", - наведено слова заступника міністра фінансів США Браяна Нельсона в заяві відомства.

Зокрема до санкційних списків внесли громадянина Ірану Мехді Гошгадама, керуючого директора іранської компанії PASNA, яка, за версією Вашингтону, використовує підставні компанії для ведення комерційних справ з іноземними постачальниками. Влада США як такі назвала Amv AJ Nilgoun Bushehr CO. (AMV AJ), що базується в Ірані, та PASNA International SDN. BHD. (PASNA International), що базується в Малайзії, і теж запровадила проти них санкції.

Крім того, під обмеження потрапили чотири компанії з Китаю, які постачали деталі PASNA: це Arttronix International (HK) Limited (Arttronix), Jotrin Electronics Limited (Jotrin), Vohom Technology (HK) CO., Limited (Vohom) і Yinke (HK) Electronics Company Limited (Yinke).

Новим фігурантам санкційних списків заборонено управляти будь-яким майном або фінансовими активами в США; американським компаніям, зі свого боку, не можна вести справи зі структурами та особами, що потрапили під обмеження.

Раніше США вже запроваджували санкції щодо структур з Ірану, Китаю і Туреччини через постачання Ірану деталей для безпілотників.

Наприкінці січня Євросоюз вніс до санкційних списків іранську Iran Aircraft Manufacturing Industries Corporation, що виробляє БПЛА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА