09:56 02.04.2023

Російський зимовий наступ не зміг досягти цілей Кремля щодо захоплення адмінкордонів Донецької та Луганської областей - ISW

1 хв читати
Російський зимовий наступ не зміг досягти цілей Кремля щодо захоплення адмінкордонів Донецької та Луганської областей - ISW

Російський зимовий наступ станом на 31 березня так і не зміг досягти заявлених цілей Кремля щодо захоплення адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 1 квітня.

Аналітики зазначають, що про невдачу зимового наступу російських окупантів повідомляють як українські та західні, так і російські джерела.

Зазначається, що через невдалий зимовий наступ Росія може незабаром провести перестановки у вищому військовому командуванні.

Водночас так звані "російські воєнкори" занепокоєні тим, що ЗС РФ мають завершити свої наступальні операції в Бахмуті та Авдіївці для того, щоб встигнути підготуватися до українських контрнаступів, які вони очікують уже в другій половині квітня.

В Інституті також повідомляють, що російські окупанти продовжують будувати рубежі оборони в окупованих районах на півдні України.

Що ж до ситуації на полі бою, то в ISW повідомляють, що російські загарбники намагаються здійснювати наступальні дії в районі Бахмута та вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, а також провели обмежені контратаки на лінії Сватове-Кремінна.

Українські військові своєю чергою відбивають атаки російських окупантів.

Крім того, повідомляється, що російська окупаційна влада продовжує депортувати українських дітей у Росію за "програмами відпочинку та реабілітації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА