10:29 20.03.2023

СБУ знешкодила в Україні підпільні осередки "компартії більшовиків"

2 хв читати

Співробітники Служби безпеки України в результаті спецоперації в Києві та ще шести регіонах країни нейтралізували підпільні осередки "Комуністичної партії Радянського Союзу", повідомляє пресслужба СБУ в понеділок.

"Це підконтрольна ФСБ російська організація, яка бере активну участь у проведенні підривної діяльності проти України. Після повномасштабного вторгнення організатори об’єднання намагались створити в нашій державі розгалужену мережу власних "обкомів", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що "активісти" зазначених "комітетів" мали закликати до масової підтримки російських окупантів та облаштовувати "комендатури" для збору розвідданих і підготовки ворожих диверсій.

"До власних осередків агітували приєднуватись місцевих жителів, зокрема колишніх та чинних військових, які розпочинали службу за часів СРСР", - наголошують у спецслужбі.

Там зазначають, що прокремлівську організацію очолює Юрій Щіпков - керівник "центрального комітету більшовиків", що перебуває в Москві.

Саме за його вказівкою було створено підпільні "філії" об'єднання в Києві, а також Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій, Вінницькій та Чернігівській областях.

"До їх функціонування ворог залучив більше ніж 45 осіб, які використовували власні оселі для конспіративних зустрічей учасників ворожого підпілля та планування підривних заходів. Вказівки на проведення злочинних дій отримували безпосередньо від очільника московського "ЦК" через спеціально створений анонімний телеграм-канал", - уточнюється в повідомленні.

У спецслужбі запевнили, що завдяки оперативному втручанню СБУ жоден із ворожих планів із підривної діяльності не було втілено в життя.

"Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили: російські паспорти; незареєстровану зброю та боєприпаси; мобільні телефони з доказами листування з російським "куратором"; прокремлівські агітаційні матеріали", - наголосили в СБУ.

За матеріалами СБУ одному з організаторів об'єднання повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА