21:05 23.02.2023

"Укргідроенерго" втратило з початку війни з Росією 1500 МВт потужності

2 хв читати

ПрАТ "Укргідроенерго" з моменту вторгнення російських окупаційних військ в Україну втратило 1500 МВт генеруючої потужності, повідомив генеральний директор компанії Ігор Сирота в інтерв'ю, оприлюдненому на сайті ПрАТ у четвер.

"Маю сказати, що на сьогодні загальні втрати встановленої потужності компанії становлять майже 1500 МВт", - констатував він.

Як пояснив очільник "Укргідроенерго", це призвело до відчутного зменшення участі гідроелектростанцій у покритті пікової частини добового графіка потужності Об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України, а також обмеження можливостей регулювання частоти та потужності.

При цьому перші понад 340 МВт наявної потужності компанія втратила вже в перші дні повномасштабного вторгнення, після окупації російськими агресорами Каховської ГЕС.

"Після серії масованих ракетних ударів по наших об'єктах, які ворог завдавав, починаючи з жовтня 2022 року, ми зазнали значно більших втрат", - зазначив Сирота.

За його словами, остаточний розмір отриманого фінансового збитку "Укргідроенерго" зможе підрахувати після деокупації об'єктів і проведення відповідного аудиту, проте вже зараз можна з упевненістю говорити, що йдеться про десятки мільярдів гривень.

"Компанія вже подала позов до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації щодо компенсації збитків, нанесених унаслідок неспровокованої воєнної агресії", - нагадав гендиректор.

Як повідомлялося, ПрАТ "Укргідроенерго" у вересні 2022 року подало позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти Російської Федерації з вимогою компенсації збитків, завданих унаслідок неспровокованої воєнної агресії.

"Загальна сума заявлених збитків, завданих активам товариства - Каховській ГЕС і недобудованій ВЕС на о. Зміїний, за незалежною експертною оцінкою становить майже 17 млрд грн", - повідомили в компанії.

"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра і Дністра. Сумарна встановлена електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 6208,3 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА