19:18 17.01.2023

Україна та Чехія створять робочу групу із залучення чеських компаній до відновлення України

1 хв читати
Україна та Чехія створять робочу групу із залучення чеських компаній до відновлення України

Створити робочу групу із залучення чеських компаній до відновлення України домовилися у Давосі на Всесвітньому економічному форумі у вівторок перший віцепрем'єр – міністр економіки України Юлія Свириденко та міністр промисловості та торгівлі Чехії Йозеф Сікела.

"Ми вдячні Чехії за військову, фінансову та гуманітарну допомогу в ці драматичні часи. Чехія є одним із ключових європейських партнерів України, який надає значну політичну та практичну допомогу Україні та входить до п'ятірки ключових постачальників зброї для нашої країни", – заявила Юлія Свириденко.

Сторони також обговорили засідання міжурядової українсько-чеської комісії, що відбудеться в березні, а також досягли домовленостей щодо продовження співпраці в енергетиці та інтеграції ринків електроенергії.

Як зазначило українське відомство, Сікела запевнив, що його країна залишається для України надійним економічним та політичним партнером: Чехія продовжить політику, яка направлена на те, щоб Євросоюз і надалі відмовлявся від російських нафти та газу.

Відповідаючи на потреби України та в тісній координації із союзниками по НАТО Чехія вже передала військової допомоги Україні на суму близько 3 млрд чеських крон (близько $130 млн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА