10:19 11.01.2023

У РФ із 9 січня обмежили виїзд із країни військовозобов'язаним, зокрема обмежено придатним до служби

1 хв читати
У РФ із 9 січня обмежили виїзд із країни військовозобов'язаним, зокрема обмежено придатним до служби

У Росії запроваджено обмеження на виїзд за межі країни громадян, придатних до військової служби. Відповідний наказ російська ФСБ скерувала до всіх прикордонних управлінь країни, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"В тексті зазначено: "З 9 січня 2023 року з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням ФСБ Росії забезпечити обмеження виїзду за межі території російської федерації громадян, які мають висновок про готовність до воєнної служби з категорій "А", "Б" і "В", - повідомляє пресслужба ГУР МО.

Для зазначених категорій громадян буде закрито можливість виїзду через усі пункти пропуску в усіх напрямках. При цьому, випливає з наказу, виїзд заборонять також громадянам категорії "В", тобто обмежено придатним до військової служби. Призовників, що належать до цієї категорії, звільняють від призову у мирний час, звільняють від військових зборів та відносять до запасу.

У ГУР МО нагадали, що раніше повідомлялося про підготовку в Росії нової хвилі мобілізації. "При цьому зазначалось, що головний акцент робитиметься на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку "поповнення" знадобиться близько двох місяців", - наголошується в повідомленні розвідки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА