08:48 05.12.2022

ЄС не вдалося домогтися від Вірменії розкриття інформації про мінні поля, встановлені в Азербайджані – доповідь

2 хв читати
ЄС не вдалося домогтися від Вірменії розкриття інформації про мінні поля, встановлені в Азербайджані – доповідь

Зусилля призначеного Європейським союзом (ЄС) експерта зі сприяння подальшому розкриттю Вірменією інформації про встановлені на територіях Карабаху та Східного Зангезура міни не дали суттєвих результатів.

Про це йдеться в "Проміжній доповіді про встановлення Вірменією наземних мін на території Азербайджану", представлену генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу постійним представником Азербайджану при ООН Яшаром Алієвим.

"Зусилля призначеного Європейським союзом експерта з наземних мін, покликані сприяти подальшому розкриттю Вірменією інформації про наземні міни, жодних значних результатів не принесли", - йдеться у документі.

У ньому наголошується, що "Вірменія не виявляє жодного інтересу до того, щоб оприлюднити інформацію про всі мінні поля та співпрацювати у виявленні мін, встановлених нею без належної документації".

Згідно з доповіддю, у наданих Вірменією деяких картах мінних полів до 2020 року, що охоплюють 5% території Карабаху та Східного Зангезура, міститься інформація про 390 тис. 709 протитанкових та протипіхотних мін та про інші вибухові пристрої.

"Однак лише близько 25% карт мінних полів, наданих Вірменією, є достовірними. З цього випливає, що карти мінних полів з достовірними даними є лише приблизно 1,25 відсотка звільненої території (Карабаха і Східного Зангезура - ІФУ)", - йдеться у доповіді.

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Вірменія в Карабаху та Східному Зангезурі встановила близько 1 млн мін. За його словами, для розмінування цих територій Азербайджану, за оцінками міжнародних експертів, необхідно близько 30 років та $25 млрд.

Алієв наголосив, що мінна загроза є однією з основних перешкод для прискорення робіт із відновлення звільнених територій та повернення азербайджанського населення до цього регіону.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА