17:42 01.12.2022

Рада закликала світову спільноту засудити енергетичний тероризм Росії

2 хв читати
Рада закликала світову спільноту засудити енергетичний тероризм Росії

Верховна Рада ухвалила заяву до світової спільноти із закликом засудити енергетичний тероризм РФ, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Ухвалення відповідного проєкту постанови №8230 підтримали 314 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер, написав він у своєму телеграм-каналі.

Документ містить заклик до Організації Об'єднаних Націй (ООН), парламентів та урядів її держав-членів, Європейського Союзу, Ради Європи, міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо засудження актів енергетичного тероризму з боку Росії та вжиття відповідних заходів проти агресора.

Українські парламентарі вважають за необхідне закликати весь цивілізований світ засудити напад РФ на об'єкти енергетичної інфраструктури України та визнати, що "методичне знищення об'єктів енергетичної інфраструктури України є продовженням одвічної російської політики геноциду Українського народу".

Верховна Рада закликала всі держави-партнери прискорити надання Україні сучасних систем протиповітряної та протиракетної оборони, обладнання для відновлення безперебійного енергопостачання лікарень, шкіл та житлових будинків, які знеструмлені внаслідок енергетичного тероризму РФ.

В українському парламенті також наполягають на посиленні санкцій проти РФ як держави-терориста та усуненні лазівок, які агресор використовує для їх уникнення.

Крім того, ініційований документ пропонує закликати держави-партнери продовжувати кроки щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування воєнних злочинів, скоєних РФ та її військовими формуваннями в Україні.

У Верховній Раді також наголошують на необхідності передбачити нарощення міжнародних зусиль щодо введення в дію механізмів фінансування відбудови післявоєнної України, у тому числі за рахунок РФ як держави-агресора.

Український парламент закликав світ посилити роботу для остаточного звільнення Європейського континенту від енергетичної залежності, спровокованої Росією.

У парламенті також звертаються до міжнародних організацій із закликом терміново вжити консолідованих та дієвих заходів для припинення збройної агресії РФ проти України та негайного виведення всіх її збройних формувань із суверенної території України в її міжнародно визнаних кордонах.

Крім того, народні депутати закликали міжнародну спільноту визнати РФ державою-терористом (державою - спонсором тероризму), а її злочинні дії проти України – геноцидом Українського народу, а також використати всі наявні засоби для притягнення до відповідальності всіх винних у вчиненні Росією злочинів проти України та її громадян і відшкодування завданої шкоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА