13:54 24.11.2022

РФ готує свої війська до так званого можливого загострення обстановки в період до 28 листопада на російсько-українському кордоні – Громов

2 хв читати
РФ готує свої війська до так званого можливого загострення обстановки в період до 28 листопада на російсько-українському кордоні – Громов

У період з 23 до 28 листопада на російсько-українському кордоні можливе так зване "загострення обстановки", РФ готує до нього свої війська, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

"Противник поширює інформацію та готує свої війська до так званого можливого загострення обстановки в період з 23 до 28 листопада на російсько-українському кордоні. Ворог нібито очікує, що НАТО та Україна захочуть захопити прикордонні райони миролюбної Білорусі та Росії. Це нагадує сценарій вже проведених білорусами навчань у вересні поточного року", - сказав Громов на брифінгу у Military media center у четвер.

За його словами, на тлі цього підрозділам російських окупаційних військ, що дислокуються в Білгородській області, у межах ділянок своєї відповідальності визначено встановити мінно-вибухові загородження для недопущення прориву диверсійно-розвідувальних груп сил оборони України на територію РФ. Громов додав, що водночас проводяться заходи щодо перевірки стану озброєння та військової техніки до бойового застосування та тренування бойових розрахунків, відпрацювання порядку бойових дій.

"Враховуючи цю інформацію, було б помилковим виключити проведення ворогом будь-яких провокацій на кордоні", - наголосив він.

Громов зазначив, що якщо з боку Білорусі наголошувалося лише на проведенні розвідки та демонстраційних дій, насамперед переміщення військ, то з території Росії ворог не припиняв злочинну практику заподіяння вогневих уражень за українським прикордонням.

"Так, протягом тижня підрозділи супротивника здійснили принаймні 30 артилерійських та мінометних обстрілів прикордонних територій, зокрема поблизу восьми населених пунктів Чернігівської та 16 населених пунктів Сумської областей", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА