13:54 24.11.2022

Близько 10-15 тис. осіб особового складу силових структур Білорусі готові взяти участь у "спеціальній військовій операції" РФ - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
Близько 10-15 тис. осіб особового складу силових структур Білорусі готові взяти участь у "спеціальній військовій операції" РФ - Генштаб ЗСУ

Готовність збройних сил Білорусі вести самостійний наступ залишається низькою, проте близько 10-15 тисяч осіб особового складу готові брати участь у війні РФ проти України, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

"Готовність ЗС Республіки Білорусь вести самостійні наступальні дії оцінюється як низька. Морально-психологічний стан вважається низьким через відмову більшості особового складу брати участь у "спеціальній операції", а також у війні з Україною. Водночас близько 10-15 тис. осіб особового складу силових структур Республіки Білорусь готові взяти участь у "спеціальній військовій операції" РФ, насамперед через привабливість високого грошового забезпечення", - сказав Громов на брифінгу в Military media center у четвер.

За його словами, у повітряному просторі Білорусі продовжуються польоти літаків МіГ-31К, які є носіями гіперзвукових ракет "Кинджал".

Громов наголосив, що на території Республіки Білорусь, а також у Брянській, Курській та Бєлгородській областях РФ формування ворогом ударних угруповань для відновлення наступальних дій не відзначається.

"У рамках розгортання спільного регіонального угруповання військ так званої союзної держави на території Білорусі продовжують перебувати підрозділи ЗС РФ загальною чисельністю понад 9 тис. осіб та понад 250 одиниць озброєння та військової техніки зі складу 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії західного військового округу, які здебільшого зосереджені в районах полігонів Обуз-Лісновський, Лепельський, Лосвідо та Осиповичі", - поінформував він.

За словами Громова, військовим керівництвом Білорусі ухвалено рішення про продовження до 28 листопада перевірки бойової готовності підрозділів національних збройних сил, зокрема із залученням груп офіцерів ЗС РФ. Він додав, що ця перевірка триває з травня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА