12:39 24.11.2022

Генпрокурор: У президента "Мотор Січі" заарештовано колекційні автомобілі, культурні цінності

3 хв читати
Генпрокурор: У президента "Мотор Січі" заарештовано колекційні автомобілі, культурні цінності

У рамках розслідування кримінальної справи про колабораційну діяльність президента корпорації "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва вилучено культурні цінності, старовинні прикраси та колекційні автомобілі, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

"Ми знаходимо дедалі більше майна у цих підозрюваних осіб (Богуслаєва та його спільника – ІФ), насамперед Богуслаєва. Наразі заарештовано майно та активи підозрюваних на суму майже 1 млрд грн", - розповів Костін у четвер в ефірі національного телемарафону.

"Серед арештованого майна – культурні цінності та колекційні автомобілі. Сім елітних автомобілів, з яких чотири – раритет, також катер, зброя, 100 старовинних золотих прикрас, частина яких датується – 450-550 рр. н.е. Це унікальні пам'ятки старовини", - додав він.

Також, за словами Костіна, вилучено понад 400 монет, частина з яких датується 3 ст. до н. е., і понад 50 золотих пластин.

Генпрокурор наголосив: "Ці прикраси та цінності автентичні, що підтверджено висновками експертів".

Костін зазначив, що Богуслаєв давав вказівку наближеній особі приховати ці цінності від арешту та вивезти з України.

"Наразі встановлюють вартість вилученого, триватимуть експертизи", - додав генпрокурор.

У свою чергу СБУ у телеграм-каналі в середу інформує, що серед вилученого – раритетні автомобілі та вогнепальна зброя, а також Скіфське золото та предмети античних часів та Київської Русі.

Також українська спецслужба уточнює, що сховати майно Богуслаєва зловмисники мали намір на території підконтрольних президенту "Мотор Січі" комерційних структур.

"У результаті слідчо-оперативних дій встановлено учасників оборудки. Ними виявилися кілька керівників структурних підрозділів заводу. Саме вони намагалися приховати майно свого керівника на території підконтрольних комерційних структур. У подальшому чиновники планували нелегально вивезти "активи" за межі нашої держави", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, контррозвідники та слідчі служби спрацювали на випередження, своєчасно встановили місцезнаходження цих схованок та організаторів оборудки.

Як повідомлялося, співробітники СБУ затримали Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності АТ "Мотор Січ". Підозрюваним оголосили про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

У СБУ зазначили, що затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

"Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу Мі-8АМТШ-ВН "Сапсон", КО-52 "Алігатор", Мі-28Н "Нічний мисливець", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що відповідні зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

В'ячеслав Богуслаєв - президент АТ "Мотор Січ" - одного з найбільших у Європі підприємств із виробництва авіадвигунів. До продажу контрольного пакета акцій китайській компанії Skyrizon, замороженого судом, був найбільшим акціонером підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА