11:46 09.11.2022

Абсолютна більшість українців вважають, що в тій чи іншій формі залучені в боротьбу з агресором - соцопитування КМІС

2 хв читати
Абсолютна більшість українців вважають, що в тій чи іншій формі залучені в боротьбу з агресором - соцопитування КМІС

Більшість українців почуваються частиною національного опору російським окупантам, свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 21-23 жовтня.

"Більшість українців – 60% – почуваються частиною національного опору (з них 43% повністю почуваються частиною, а 17% – скоріше почуваються). Ще 32% почуваються хоча б частково долученими до опору ворогові. Водночас лише 4% респондентів скоріше або абсолютно не почуваються частиною опору ворогові", - йдеться в пресрелізі, оприлюдненому за результатами досліджень.

Респонденти на запитання "Наскільки ви особисто почуваєтеся частиною національного опору ворогові"? давали відповідь за шкалою від 0 до 10, де 0 означало "абсолютно не почуваюся", 5 - "частково почуваюся", а 10 - "повністю почуваюся частиною національного опору".

Залежно від місця проживання респондентів із заходу на схід знижувалася частка тих, хто почувається частиною національного опору з 68% до 48%, переважно за рахунок зростання з 26% до 38% частки тих, хто давав проміжні оцінки. При цьому навіть на сході частиною національного опору не почуваються не більше ніж 6% опитаних.

Серед тих, хто обрав українську мову для інтерв'ю, 63% почуваються частиною опору проти 42% серед тих, хто обрав російську мову. Водночас серед останніх більше відчувають часткову приналежність - 45% проти 30%. І в обох категоріях не почувається частиною національного опору абсолютна меншість опитаних: 4% і 7% відповідно.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) серед 1000 респондентів на територіях, контрольованих владою України до 24 лютого. За звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50% і 1,5% для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

За минулу добу на Харківщині одна людина загинула та десять постраждали в результаті ворожих обстрілів

Ворог зранку атакував три громади Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА