10:45 07.11.2022

Для Путіна спроможність контролювати Крим наразі менш визначена, ніж до початку вторгнення в лютому, - посол Великої Британії

2 хв читати
Для Путіна спроможність контролювати Крим наразі менш визначена, ніж до початку вторгнення в лютому, - посол Великої Британії

Для президента РФ Володимира Путіна сьогодні спроможність контролювати Крим менш визначена, ніж до початку вторгнення в лютому, заявила надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"У Росії справді більше зброї, але вони не дуже добре її використовують. Зараз листопад, і це триває вже понад пів року, а Путін не досяг жодної зі своїх стратегічних цілей. У нього немає Києва, у нього немає Одеси, він не зміг цього всього взяти. Крим видається дещо невизначеним. Крим насправді менш визначений, ніж був до того, як це почалося. Жодне з них не звучить для мене як перемога. Звісно, жахливі речі все ще відбуваються, і українці все ще втрачають життя, люди без води та без світла. Але нічого з цього насправді не має великого значення для Путіна з точки зору того, що він хоче, щоб сталося в Україні", - сказала Сіммонс в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Так посол відповіла на запитання, що дає їй підстави вірити, що Україна повністю переможе Росію і поверне свої території.

Сіммонс наголосила, що Збройні сили України показали себе не просто рішучими, не просто стійкими, а і неймовірно вправними.

"А Збройні сили Росії - це буквально протилежність вправності. Українці знають свою місцевість, вивчили ворога. Росіяни набагато гірше знають цю місцевість і відмовляються від вивчення ворога", - додала вона.

Британський посол зазначила, що це не просто питання розміру й можливостей, це також питання хитрості та розуму.

"І, звісно, є запитання до кожного українця, яке я завжди ставлю, - вони кажуть, що не мають вибору. Росіяни мають вибір, вони можуть зупинитися завтра і повернутися додому. Українці, якщо вони зупиняться, - це буде все, вони втратять країну", - наголосила Сіммонс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА