17:53 26.10.2022

На звільнених територіях України облаштують пункти обігріву

2 хв читати
На звільнених територіях України облаштують пункти обігріву

В Україні на час осінньо-зимового періоду на звільнених територіях, а також у містах облаштують пункти обігріву, повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Фахівці оперативних штабів обласних військових адміністрацій визначають точні локації, для яких такі пункти будуть життєво необхідні. Загалом у деокупованих регіонах ДСНС готова обладнати 400 стаціонарних та 100 мобільних пунктів обігріву. У них можна зігрітися, підзарядити телефони та поїсти", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що стаціонарні пункти обігріву розгорнуться у приміщеннях, що мають придатні для цього умови, такі як адмінбудівлі, навчальні заклади, заклади культури.

Крім того, існує домовленість Державної служби з надзвичайних ситуацій з єврокомісаром про надання тисячі мобільних пунктів обігріву, оснащених генераторами, які вирушать до небезпечних, прифронтових та щойно звільнених регіонів за заявками від обласних військових адміністрацій.

"Готує точки обігріву і "Укрзалізниця" – їх облаштують у приміщеннях понад 30 залізничних вокзалів в обласних та районних центрах, які приймають внутрішніх переселенців. Там громадяни також зможуть отримати чай, каву, зігрітися. Приміщення будуть енергонезалежними та оснащеними генераторами Товариства Червоного Хреста України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, це вокзали у Запоріжжі, Вінниці, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Бердичеві, Рівному, Кривому Розі, Ковелі, Коломиї, Мукачеві, Трускавці, Моршині, Жмеринці, Івано-Франківську, Чернівцях, Чопі, Ужгороді, Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Харкові, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові та на станціях "Тараса Шевченка" й "Дарниця".

Зазначається, що перелік і точні місця розташування пунктів обігріву на щойно звільнених територіях найближчими днями з'являться на регіональних сайтах ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА