19:03 06.10.2022

Прокурори САП визнали достатність доказів за трьома епізодами, пов'язаними з виведенням коштів із ПриватБанку напередодні його націоналізації

2 хв читати
Прокурори САП визнали достатність доказів за трьома епізодами, пов'язаними з виведенням коштів із ПриватБанку напередодні його націоналізації

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування за підозрою топменежементу ПриватБанку в розкраданні понад 8,4 млрд грн і визнали достатність доказів у трьох епізодах.

Згідно з повідомленням, серед підозрюваних - ексголова правління банку, колишній перший заступник голови правління, ексзаступник голови правління, колишня керівниця департаменту фінменеджменту, колишня керівниця департаменту підтримки міжбанківських операцій і керівник департаменту операційного спрямування ПриватБанку.

"Викриті факти корупційної діяльності у ПриватБанку не є вичерпними: в низці епізодів НАБУ та САП продовжують розслідування. Насамперед, схем виведення понад 130 млрд грн із банку, що стало однією з підстав його націоналізації", – зазначено у повідомленні.

Як повідомлялося, у лютому 2021 року НАБУ та САП повідомили ексчиновникам про підозру в розтраті понад 136 млн грн через схему страхових виплат. Через місяць підозри оновили новим епізодом, додавши розтрату майже $315 млн (близько 8,2 млрд грн) через акредитивну схему, а у вересні 2022 року добірка злочинів, що інкримінуються колишнім менеджерам ПриватБанку, поповнилася ще однією розтратою в 85,2 млн грн.

Корупційні зловживання у банку розслідували різні правоохоронні органи. Проте восени 2019 року генеральний прокурор визначив підслідність у всіх цих справах за детективами НАБУ. Загальний обсяг матеріалів за всіма епізодами зараз перевищує 2,5 тис. томів і є одним із наймасштабніших розслідувань в історії антикорупційних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА