17:53 23.09.2022

ЗСУ мають у резерві понад 135 тис. бронежилетів - заступник глави Міноборони

2 хв читати
ЗСУ мають у резерві понад 135 тис. бронежилетів - заступник глави Міноборони

Збройні сили України мають у резерві понад 135 тис. бронежилетів за прямими контрактами Міноборони, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

"У резерві вже понад 135 тис. бронежилетів - наголошую - лише за прямими контрактами Міноборони. Це не рахуючи гуманітарної допомоги. Тобто ми маємо абсолютно необхідний запас і забезпечені бронежилетами. Що стосується шоломів - там трохи менші цифри, але це також десятки тисяч і теж там створено резерв", - сказала Маляр на брифінгу в Military media center у п'ятницю.

За її словами, з 15 до 21 вересня Міністерством оборони для забезпечення підрозділів Збройних сил передано понад 20 тис. бронежилетів, понад 24 тис. шоломів, понад 16 тис. пар взуття, з них понад 7 тис. зимових, понад 23 тис. комплектів польової форми та понад 13 тис. зимових курток.

Маляр додала, що минулого тижня в Україну прибув караван із предметами речового забезпечення, до якого увійшли 130 тис. курток костюма утеплювача, понад 207 тис. комплектів білизни нижньої демісезонної та зимової, 25 тис. зимових шапок та багато іншого.

"До кінця цього тижня ми чекаємо на ще декілька десятків тисяч зимових курток. Я поки що не називатиму цифри", - уточнила Маляр.

Заступник міністра поінформувала, що одночасно виконуються договори на придбання бензину, дизпалива, авіагасу і технічних олій.

Маляр наголосила, що Міністерство оборони вже профінансувало військовим частинам 100% коштів щомісячного грошового забезпечення. Також перераховано 100% коштів воєнного часу.

"Крім цього, профінансовано 93,5% виплат бойових із розрахунку 100 тис. грн на місяць", - зазначила заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА