11:55 23.09.2022

Окупанти звозять до Мелітополя масовку з Криму для зйомки пропагандистських сюжетів про нібито підтримку "референдуму"

2 хв читати

Ідея про проведення незаконного референдуму про нібито приєднання окупованих районів України до РФ не знайшла підтримки серед населення м. Мелітополя Запорізької області, тому російські окупанти звозять масовку з території тимчасово окупованого Криму для зйомки пропагандистських сюжетів.

"Вони (російські окупанти – ІФ-У) не відмовилися від ідеї проведення "референдуму", хоча бачать тотальний спротив нашого цивільного населення на тимчасово окупованій території. Тому вчора ввечері привезли на багатоповерхових автобусах масовку саме з Криму, за допомогою якої вони хочуть знімати ці пропагандистські сюжети про нібито підтримку з боку місцевого населення в Мелітополі... Декілька днів тому вони зняли опитування жителів на вулицях міста, але чомусь ті, хто відповідав про підтримку Росії, розмовляв з акцентом, і це точно не жителі нашого міста", – сказав Федоров в ефірі національного телемарафону у п'ятницю.

Він також зазначив, що представники окупаційної влади почали здійснювати обхід квартир мелітопольців, але "їм ніхто не відкриває та не відповідає на їхні заклики, тому підтримки точно немає". Він не виключає, що згодом це може призвести до застосування додаткових тортур, залякування та примусу городян.

"Їх методи не змінилися порівняно з першим днем: вони забирають у полон людей із бодай якоюсь проукраїнською позицією... По-друге, звісно, під час голосування (представники окупантів – ІФ-У) ходять із військовими у масках та зі зброєю. Є загроза, що тих, хто не погодився співпрацювати і сказати: "Так, я підтримую "референдум", будуть відразу ж забирати і застосовувати до них тортури", - додав міський голова.

За його словами, насамперед це стосується чоловіків призовного віку, які підпадають під мобілізацію, тому Федоров закликав їх "максимально виїжджати до Криму, потім – до Європейського Союзу чи Грузії, а потім, звісно ж, повертатися до України, бо абсолютно точно усіх забиратимуть з вулиць та мобілізуватимуть, як це було в окупованому Донбасі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА