07:33 14.09.2022

США зобов'язуються у майбутньому зберегти постачання зброї до України

2 хв читати
США зобов'язуються у майбутньому зберегти постачання зброї до України

У міністерстві оборони США зобов'язуються в майбутньому зберегти постачання зброї до України у зв'язку з її ефективним використанням Збройними силами України (ЗСУ) у їхньому успішному контрнаступі, зокрема, на харківському напрямку.

"Західна зброя та запаси відіграли свою роль в успіху контрнаступу. На зустрічі контактної групи оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині міністр оборони Ллойд Дж. Остін III та його колеги із майже 50 інших країн зобов'язалися зберегти поставки. Збільшення допомоги, яка може бути направлена на середньострокову та довгострокову оборону України", - цитує пресслужба Пентагону слова прессекретаря Пета Райдера, сказані на пресконференції.

Він наголосив, що для США "не дивно, що вони (українці – ІФ-У) просунулися так швидко (на полі бою – ІФ-У).

Представники американського міністерства оборони переконані, що протидія Росії потребує поєднання допомоги, яка матиме значення сьогодні, і яка надасть Україні можливості для боротьби та стримування Росії у майбутньому.

"Держсекретар Остін та інші керівники уряду США продовжують регулярно взаємодіяти з нашими українськими колегами. Я думаю, що зустріч минулого тижня в Рамштайні є гарним прикладом, наскільки серйозно ми ставимося до цього і що ми постійно ведемо діалог, щоб визначити потреби наших українських партнерів", – зазначив Райдер.

Він наголосив, що українські військові демонструють "чудову пристосованість" у ході бойових дій, використовуючи стару техніку радянських часів та західні системи, зокрема гаубиці M777, HIMARS, безпілотники.

"Україна продовжує використовувати допомогу, яку надають Сполучені Штати та інші міжнародні партнери, з великим успіхом на полі бою в їх боротьбі за захист своєї країни", - резюмував представник Пентагону.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА