20:30 05.09.2022

Український генпрокурор сподівається на розширення JIT щодо розслідування злочинів РФ

2 хв читати
Український генпрокурор сподівається на розширення JIT щодо розслідування злочинів РФ

Генеральний прокурор Андрій Костін розраховує, що у жовтні на зустрічі учасників Спільної слідчої групи (JIT) щодо розслідування злочинів РФ серед питань покращення ефективності спільної роботи йтиметься про розширення переліку країн, що входять до JIT.

"Я вітаю зацікавленість залучення більшої кількості країн до цього формату (JIT). Переконаний, що члени JIT на зустрічі у жовтні дозволять нам обговорити це. Також, як і інші теми, які дозволять покращити ефективність наших зусиль у детальному форматі", - сказав Костін, під час виступу у понеділок на відкритті виставки Russian Warcrimes у Брюсселі.

За його словами, участь Міжнародного кримінального суду у процесі розслідування воєнних злочинів має велике значення на національному та міжнародному рівнях.

"Ми бачимо МКС головним прихильником справедливості на міжнародному рівні. Прокурор Хан вже був тричі в Україні, і його команда працювала безпосередньо на місцях скоєння злочинів. Таким чином, у них є чітке розуміння ситуації. У нас досить ефективний порядок денний спільної роботи. Сподіваюся, що у найближчому майбутньому результати нашої роботи принесуть результати", - наголосив генпрокурор.

Генпрокурор запевнив, що Україна докладатиме максимальних зусиль для ефективної роботи МКС.

Щодо злочинів агресії, то, як зазначив генпрокурор, МКС не може розслідувати цю категорію злочинів. "Але ми не можемо залишити це безкарним. Тому створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування та притягнення до відповідальності за злочини агресії є головним завданням для України", - наголосив Костін.

Він висловив переконання, що консенсус світової спільноти з цього питання дасть потужний сигнал до того, що ці злочини не залишаться не розслідуваними.

Також генпрокурор назвав логічним та адекватним заходом впливу на країну-агресора конфіскацію активів для відновлення України після закінчення війни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА