08:52 05.09.2022

Мінкультури задокументувало 500 епізодів воєнних злочинів РФ проти культурної спадщини України

2 хв читати
Мінкультури задокументувало 500 епізодів воєнних злочинів РФ проти культурної спадщини України

Міністерство культури та інформаційної політики України задокументувало 500 епізодів воєнних злочинів російських військ проти культурної спадщини України.

"Станом на 3 вересня 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало 500 епізодів воєнних злочинів росіян проти української культурної спадщини. Ще десятки епізодів перебувають на перевірці", - повідомила пресслужба міністерства.

Зазначається, що загалом у результаті обстрілів окупантів зазнали руйнування та пошкодження 142 об'єкти культурної спадщини: 23 пам'ятки національного значення, 112 пам'яток місцевого значення та 7 нововиявлених об'єктів культурної спадщини, а також 132 об'єкти цінної історичної забудови.

Крім того, через дії окупантів було знищено або постраждали 377 художніх об'єктів і закладів культури. З них: 169 релігійних споруд, 75 будинків культури, театрів, кінотеатрів та інших художніх центрів, 52 меморіальні пам'ятки та витвори мистецтва, 45 бібліотек, 36 музеїв і заповідників.

Злочини зафіксовано у 15 регіонах України: 130 – у Донецькій області (найбільше – 93 у Маріуполі та його околицях), 108 – у Харківській області (найбільше – 88 у Харкові та його околицях), 80 – у Київській області (найбільше – 52 у Бучанському районі), 59 – у Луганській області (найбільше – 54 у Сєвєродонецькому районі), 38 – у Чернігівській області (найбільше – 29 у Чернігові та його околицях), 28 – у Сумській області (найбільше – 18 у Охтирському районі), 18 – у Запорізькій області (найбільше – 10 у Пологівському районі), а також: 10 – у Миколаївській області, 6 – у Житомирській області, 6 – у Херсонській області, 5 – у Києві, 5 – у Дніпропетровській області, 4 – в Одеській області, 2 – у Вінницькій області, 1 – у Львівській області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА