13:21 29.08.2022

ДБР перевіряє обґрунтованість наказів вилучити майно аеропорту "Київ" та пошкодити злітні смуги

1 хв читати
ДБР перевіряє обґрунтованість наказів вилучити майно аеропорту "Київ" та пошкодити злітні смуги

У межах розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання майна аеропорту "Київ" у перші дні війни правоохоронці перевіряють інформацію про обґрунтованість наказів військовим щодо вилучення транспортних засобів аеропорту, інформують у Державному бюро розслідувань (ДБР).

"ДБР розслідує кримінальне провадження за фактом розкрадання майна аеропорту "Київ" у перші дні війни. В умовах військової агресії РФ проти України дуже важливо перевіряти факти перед тим, як розповсюджувати "зраду" на кшталт "проти генерала порушили справу за захист аеропорту", - йдеться у повідомленні ДБР у телеграм-каналі у понеділок.

У повідомленні наголошується, що ДБР не займалося і не займатиметься переслідуванням військових, які захищають Батьківщину, але рішуче припинятиме спроби деяких осіб нажитися на війні.

"Інформуємо, що Бюро дійсно відкрило кримінальне провадження за фактом розкрадання майна летовища. У межах розслідування кримінального провадження, порушеного за ч. 5 ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень), перевіряється інформація щодо обґрунтованості наказів військовим щодо вилучення транспортних засобів аеропорту та іншого майна", - інформують у ДБР.

Згідно з повідомленням, правоохоронці також вивчають правомірність наказу пошкодити злітно-посадкові смуги аеропорту, що не було зумовлено військовою необхідністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

Розпочато досудове розслідування у справі про погрози журналістам "Української правди" - прокуратура

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих унаслідок агресії РФ

Україна та Люксембург розпочали переговори про укладення безпекової угоди

Шмигаль обговорив із Блінкеном черговий пакет військової допомоги та конфіскацію російських активів

Рада ЄС готується ухвалити наступного тижня офіційне рішення щодо використання доходів від активів РФ

У Харкові ворожий удар спровокував пожежу в гаражах - Терехов

Дитина загиблого військовослужбовця, зачата за життя батька, а народжена після його смерті, має право на частину одноразової грошової допомоги в разі загибелі військовослужбовця - КАС ВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА