17:38 17.08.2022

У Донецькій області в кожній ОТГ буде облаштовано пункти обігріву - голова обладміністрації

2 хв читати
У Донецькій області в кожній ОТГ буде облаштовано пункти обігріву - голова обладміністрації

Зима в Донецькій області буде найважчою за всі роки незалежності, зазначив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко за підсумками наради під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля про підготовку до опалювального сезону.

"Ми маємо чітке розуміння того, що треба робити, щоб упоратися з цим викликом, і підготували відповідні розрахунки та пропозиції уряду. Щодо кожної громади визначили місця облаштування теплових пунктів і котелень на альтернативному пальному. Паралельно працюємо над евакуацією - в області має залишитися якнайменше людей", - написав Кириленко в телеграмі.

За його словами, триває робота над тим, щоб забезпечити ефективний захист області від російського агресора в умовах украй складного майбутнього осінньо-зимового періоду.

На сторінці Донецької обладміністрації у фейсбуці в середу повідомляється, що кількість охочих терміново евакуюватися з м.Бахмута Донецької області збільшилася в три-чотири рази.

Загалом кількість охочих виїхати в той чи інший день залежить від ситуації в окремих населених пунктах і в цілому в області. "Тільки-но в нас збільшуються обстріли й відбувається ескалація конфлікту, то люди відразу починають збиратися і виїжджати, коли бойові дії в громадах припиняються, то люди розхолоджуються, мовляв, ще зачекаємо. Але чекати не можна, бо в нас іде повномасштабна війна", - зазначила начальниця відділу забезпечення діяльності обласної комісії ТЕБ і НС департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Ірина Подашевська.

За її словами, в Бахмуті два тижні тому було порівняно спокійніше, і щодня з міста виїжджало 50-60, максимум 100 осіб, але останніми днями з міста виїжджає по 170-180, а у вівторок охочих евакуюватися було понад 200.

Також дуже багато людей виїжджає зараз із Вугледарської та Сіверської громад, дуже активно почали евакуюватися з Іллінівської громади, з якої тиждень тому взагалі ніхто не виїжджав, а зараз майже кожного дня 50-80 людей, і багато навіть не чекають евакуації, потяга, а вибираються самостійно, власним транспортом, розповіла Ірина Подашевська.

 

 

https://www.facebook.com/DonetskaODA/posts/pfbid0qhwJpLKrapSJWC89GasVFQ181srLC5qUGCb8KkAjmtxXvjPVYwBnoyhDPRA2Ue2Rl

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА