11:46 15.08.2022

СБУ затримала медика, який збирав дані для російських спецслужб

2 хв читати
СБУ затримала медика, який збирав дані для російських спецслужб

Служба безпеки України затримала агента спецслужб РФ, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів та військових полігонів на півдні Одещини.

"За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, співробітник одного з державних медичних закладів. Він не приховував своїх проросійських поглядів, відверто висловлюючись у закритих телеграм-каналах, які курирують російські спецслужби. Пропозицію щодо співпраці з окупантами чоловік отримав після його ініціативного контакту через месенджер власного телефона з представниками спецслужб країни-агресора", - повідомляє пресслужба СБУ.

У своїх "доповідях" він надавав точні координати об'єктів оборони на карті, докладно описував стан об'єкта, матеріал, з якого його збудовано, призначення та використання військовими, прилеглу територію, інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об'єктах та про їх переміщення, а також вказував кількість облаштованих укріплень.

Зібрані відомості зловмисник передавав закритими каналами зв'язку куратору від російських спецслужб, який координував його підривну діяльність. Спілкування з куратором відбувалося з дотриманням конспірації, тому що сам коригувальник, за його словами, уникав "неприємностей у держустанові".

Наразі слідчі СБУ повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії щодо встановлення обставин, виявлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до правопорушення осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА