12:12 08.08.2022

СБУ зібрала доказову базу ще на трьох колаборантів на Херсонщині

1 хв читати
СБУ зібрала доказову базу ще на трьох колаборантів на Херсонщині

Служба безпеки України зібрала докази колабораційної діяльності ще трьох осіб, "призначених" окупаційною владою на керівні посади на Херсонщині, повідомляє СБУ.

"Від початку широкомасштабного вторгнення РФ активно співпрацює з окупантами "директор" Херсонського водоканалу. Колаборант розпорядився відправити спецтехніку на підмогу російській армії. Завдяки цьому загарбники змогли облаштувати оборонні позиції навколо окупованого обласного центру", - йдеться у повідомленні СБУ в понеділок у телеграм-каналі.

Ще одна колаборантка, за інформацією української спецслужби, отримала "кар'єрне підвищення" та обійняла посаду "в.о. головного лікаря Білозерського центру первинної медико-санітарної допомоги".

Цим двом "чиновникам" повідомлено підозри за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), зазначає служба.

"Отримав підозру від СБУ і фейковий правоохоронець, який обійняв посаду "начальника Новокаховського відділу боротьби з економічними злочинами" й активно працював для зриву посівної кампанії на Херсонщині. Стосовно нього СБУ здійснює досудове розслідування за статтею "колабораційна діяльність", - ідеться в повідомленні СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА