11:15 06.08.2022

Окупанти стягують сили в Херсонську область, війна скоро вступить в нову фазу – британська розвідка

2 хв читати
Окупанти стягують сили в Херсонську область, війна скоро вступить в нову фазу – британська розвідка

Війна РФ з Україною найближчим часом вступить в нову фазу, коли найзапекліші бої перемістяться на лінію фронту протяжністю приблизно 350 км паралельно р. Дніпро на південний захід від Запоріжжя до Херсона, повідомляється у звіті британської розвідки, опублікованому в твіттері Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в суботу вранці.

"Російські сили майже напевно концентруються на півдні в очікуванні контрнаступу України або в рамках підготовки до можливого наступу. Довгі колони російських військових вантажівок, танків, артилерії та іншого озброєння продовжують віддалятися від українського Донбасу і прямують на південний захід. Повідомлялося також про переміщення обладнання з окупованих Росією Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та з материкової частини Росії через Керченський міст до Криму", - йдеться в повідомленні.

Батальйонно-тактичні групи (БТГ) чисельністю від 800 до 1000 осіб вже перекинуті в Крим "і майже напевно їх використовуватимуть для підтримки російських військ у Херсонській області". 2 серпня в Крим була перекинута нова БТГ, також триває передислокація БТГ зі Східного угруповання військ і в найближчі дні вони, найімовірніше, будуть відправлені в Херсонську область, зазначають у розвідці.

"Українські сили дедалі частіше ціляться по мостах, складах боєприпасів і залізничних коліях в південних регіонах України, включно зі стратегічно важливою залізничною лінією, яка пов'язує Херсон з окупованим Росією Кримом, майже напевно використовуючи комбінацію блокування, пошкодження і знищення, щоб спробувати вплинути на можливість РФ поповнити логістичні ресурси", - додали в Міноборони Сполученого Королівства.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА