08:22 05.08.2022

Три судна з кукурудзою отримали дозвіл на вихід з українських портів - ООН

2 хв читати
Три судна з кукурудзою отримали дозвіл на вихід з українських портів - ООН

Спільний координаційний центр (СКЦ) у Стамбулі дав дозвіл на прохід через морський гуманітарний коридор ще трьох суден із кукурудзою з України, повідомляє центр новин ООН.

"СКЦ у рамках Чорноморської зернової ініціативи дозволив вихід із українських портів ще трьох вантажних суден, які перевозять загалом 58 041 тонну кукурудзи", - йдеться в повідомленні.

Усі три судна, згідно з планом, вийдуть у море в п'ятницю вранці, проте терміни можуть змінитися через погодні умови чи інші непередбачені обставини, повідомляють в ООН.

"Суховантаж Polarnet, що стоїть на якорі в порту Чорноморська, попрямує в Карасу, Туреччина. Судно Navistar вийде з одеського порту з кукурудзою, призначеної для вивантаження в Рінгаскідді, Ірландія. Суховантаж Rojen, який стоїть на якорі в Чорноморську, пройде до британського Тізпорту", - уточнюється в повідомленні.

Зазначається, що СКЦ уважно стежитиме за безпечним проходом суден гуманітарним морським коридором.

Крім того, СКЦ проведе інспекцію суховантажного судна Fulmar S, що прямує до Чорноморська. Суховантаж стоїть на якорі в зоні огляду на північний захід від Стамбула.

Раніше глава Міноборони Туреччини Хулусі Акар повідомив, що "три судна із зерном покинуть українські порти в п'ятницю в рамках найважливішої угоди, укладеної за посередництвом Анкари".

У Стамбулі 22 липня за участю ООН, Росії, Туреччини та України відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна із трьох портів в Україні – Чорноморська, Одеси та Південного.

1 серпня судно Razoni з 27 тис. тонн кукурудзи вийшло з порту Одеси, воно йде під прапором Сьєрра-Леоне і зараз прямує до Лівану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент США підписав законопроєкт про заборону TikTok

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА