06:59 05.08.2022

Amnesty International перекладає відповідальність на жертву

2 хв читати
Amnesty International перекладає відповідальність на жертву

Президент України Володимир Зеленський заявив, що доповідь міжнародної правозахисної організації Amnesty International про те, що українська армія нібито наражає на небезпеку цивільне населення країни, перекладає відповідальність з агресора (Росії) на жертву (Україну).

Насамперед глава держави наголосив, що сьогоднішній обстріл російськими окупантами м. Торецька Донецької області, внаслідок якого загинуло вісім людей, а також зруйновано інфраструктуру, є черговим цинічним та розважливим актом російського терору.

"Вони знали, куди б'ють й, очевидно, хотіли, щоб люди постраждали. Щодо цього та тисяч інших злочинів російських терористів ми не бачимо чітких та своєчасних доповідей від деяких міжнародних організацій. Але ми побачили сьогодні зовсім іншу доповідь від Amnesty International, яка, на жаль, намагається амністувати державу-терориста і перекласти відповідальність з агресора на жертву", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Він зазначив, що немає і не може бути навіть гіпотетичної умови, згідно з якою російські удари по Україні стають виправданими. "Агресія проти нашої держави є нічим не спровокованою, загарбницькою та відверто терористичною", - сказав президент.

"І, якщо хтось робить звіт, в якому жертва та агресор нібито в чомусь однакові, якщо аналізують якісь дані про жертву, а що робив агресор у цей час, ігнорують, то із цим не можна миритися", - додав Зеленський.

Він нагадав, що внаслідок російських обстрілів по Україні пошкоджено або повністю знищено майже 200 релігійних споруд різних конфесій, близько 900 медичних закладів, понад 2 200 освітніх закладів, десятки університетів, сотні шкіл та дитячих садків.

"Окупанти неодноразово свідомо били з артилерії та мінометів по чергах людей за водою, евакуаційних автобусах, неодноразово били по зупинках громадського транспорту. Російська армія не зупинялася навіть перед ударами по меморіалах і кладовищах, по табору з військовополоненими в Оленівці. І доповідей про це чомусь немає", - наголосив Зеленський.

З огляду на це глава держави назвав доповідь Amnesty International "аморальною вибіркою", яка допомагає державі-терористу.

"Кожен, хто амністує Росію, і хто штучно створює такий інформаційний контекст, що якісь удари терористів є нібито виправданими чи нібито зрозумілими, не може не розуміти, що цим допомагає терористу. А якщо такі маніпулятивні доповіді робите, то й відповідальність за знищення людей поділяєте із ними", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

24 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА