12:42 03.08.2022

СБУ затримала помічника нардепа, який хотів очолити окупаційну адміністрацію в разі захоплення Черкаської області

2 хв читати

Співробітники Служби безпеки затримали депутата Черкаської міської ради, який очолював фракцію "Опозиційна платформа – За життя" до заборони цієї партії та працював помічником народного депутата, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Чоловік не лише виправдовував російську агресію проти нашої держави, а й планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині, якби ворогу вдалося захопити регіон", - розповів Дехтяренко у відеоповідомленні, розміщеному в середу на сайті СБУ.

За його словами, разом зі спільницею депутат міськради провадив інформаційно-підривну діяльність на користь РФ, стверджуючи, що війна в Україні – це виключно внутрішній громадянський конфлікт.

"Фігуранти вважали недоцільним спротив агресору, чекали на окупацію міста і засуджували діяльність військово-політичного керівництва України. Однак коли зловмисники зрозуміли, що ЗСУ успішно протидіють армії РФ і звільняють окуповані території, то спробували втекти за кордон", - зазначив спікер СБУ.

Він уточнив, що СБУ затримала депутата міськради напередодні його виїзду до США.

"Слідчі СБУ повідомили обом пропагандистам про підозру… у виправдовуванні та запереченні збройної агресії РФ проти України", - додав Дехтяренко.

Водночас він не назвав прізвища зловмисника.

На сторінці Офісу генерального прокурора України у фейсбуці уточнюється, що спільницею помічника нардепа була його дружина. Їй також оголошено про підозру у скоєнні зазначених злочинів.

Пізніше народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко уточнив на своєму телеграм-каналі, що йдеться про Олександра Замирайла.

За словами парламентаря, Замирайла було затримано напередодні втечі за кордон. "Гауляйтер-невдаха вирішив поїхати до США. Що ж, зате до тюрми він точно доїде", - додав Гончаренко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА