20:29 01.08.2022

Омбудсмен Лубінець: У Москалькової розглядають нашу пропозицію відвідати разом Оленівку

2 хв читати
Омбудсмен Лубінець: У Москалькової розглядають нашу пропозицію відвідати разом Оленівку

В офісі омбудсмена Російської Федерації Тетяни Москалькової розглядають запит уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця щодо можливості разом відвідати місце вчинення воєнного злочину російської армії в Оленівці Донецької області, в результаті якого масово загинули українські військовополонені.

"Ми чекаємо на реакцію (від російського омбудсмена – ІФ). Можу сказати, що ми отримали сигнал, що вони отримали мій запит, вони його розглядають. Я не очікую, що це (надання відповіді з боку Росії – ІФ) відбудеться найближчими днями, тому що, незважаючи на заяви Російської Федерації, що нібито вони надали доступ до місця цієї трагедії в Оленівці представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) та моніторингової місії ООН, все-таки сьогодні (1 серпня – ІФ) я отримав від МКЧХ відповідь про те, що їм такий доступ не надали", – сказав Лубинець в ефірі національного телемарафону #UAразом у понеділок.

При цьому він нагадав, що виступив із ініціативою і запропонував Москальковій разом із ним відвідати Оленівку, щоб у їхній присутності експерти-міжнародники взяли проби ґрунту та матеріалів з місця трагедії для проведення розслідування.

"Крім того, я запропонував, щоб ми разом відвідали поранених військовослужбовців Збройних сил України... Знову ж таки, я отримав сигнал, що вони розглядають таку мою ініціативу. Я не знаю, чи буде вона сприйнята ними позитивно чи негативно", – додав Лубінець.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль завдав удару по об'єктах у центральному Ірані

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА