10:12 28.07.2022

В Україні діють понад 250 безоплатних онлайн-ресурсів, курсів та розмовних клубів з оволодіння українською мовою – мовний омбудсмен

1 хв читати
В Україні діють понад 250 безоплатних онлайн-ресурсів, курсів та розмовних клубів з оволодіння українською мовою – мовний омбудсмен

В Україні діють понад 250 безоплатних онлайн-ресурсів, курсів та розмовних клубів з оволодіння українською мовою, повідомляють у Секретаріаті уповноваженого із захисту державної мови.

"У рамках ініційованої уповноваженим із захисту державної мови всеукраїнської кампанії зі створення можливостей для всіх бажаючих вивчати українську, Секретаріатом уповноваженого зібрано інформацію про понад 250 безкоштовних онлайн-ресурсів, курсів та розмовних клубів з опанування української мови по всій Україні. Здебільшого локації розміщено у закладах вищої та середньої освіти, у бібліотеках та центрах підвищення кваліфікації", - йдеться у повідомленні пресслужби мовного омбудсмена.

Зазначається, що беззаперечним лідером за кількістю безоплатних можливостей вивчення держмови є Львівська область (77 - локацій з оволодіння мовою), далі - Дніпропетровська (30), Івано-Франківська (17), Вінницька (15), Тернопільська (13) та Одеська (13) області.

Найменшу кількість пропозицій щодо вивчення держмови представлено у Закарпатській, Кіровоградській, Запорізькій, Сумській, Житомирській, Харківській областях.

"Регіональні та місцеві програми з розвитку та популяризації української мови є тим інструментом, який дозволяє комплексно вирішити питання організації функціонування різноманітних мовних ініціатив, у тому числі націлених на допомогу в опануванні мови. Саме тому очікуємо, що найближчим часом в багатьох областях будуть прийняті позитивні рішення. Така програма сьогодні вкрай потрібна і столиці", - зазначив мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА