08:31 28.07.2022

Байден погодився на ідею обміняти Бута на Грайнер та Вілана

2 хв читати
Байден погодився на ідею обміняти Бута на Грайнер та Вілана

 

Президент США Джо Байден схвалив ідею співробітників його адміністрації про те, щоб спробувати обміняти Віктора Бута, який відбуває тюремне ув'язнення в США, на утримуваних у РФ Бріттні Грайнер і Пола Вілана, повідомляє в середу CNN із посиланням на ознайомлені з ситуацією джерела.

"Джерела повідомили CNN, що план щодо обміну Бута на Вілана та Грайнер отримав схвалення у Байдена... Підтримка президента дає змогу обійти заперечення Мін'юсту США, який, як правило, виступає проти будь-яких таких обмінів", - наголошується в повідомленні.

"Ми передали Росії нашу пропозицію і вважаємо, що можемо досягти успіху, зважаючи на ті переговори, які у нас були з російською стороною", - пояснив телеканалу високопоставлений співробітник адміністрації США.

Раніше в середу держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що має намір найближчими днями провести розмову з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, щоб, зокрема, обговорити долю затриманих у РФ американців.

У 2012 році американський суд засудив Бyта до 25 років позбавлення волі за обвинуваченням у торгівлі зброєю. Наразі Бут відбуває покарання у в'язниці міста Меріон, розташованого в штаті Іллінойс. Він заперечує всі обвинувачення та заявляє, що займався абсолютно легальним бізнесом у сфері міжнародних авіаперевезень.

Пол Вілан, який є громадянином США, Ірландії та Канади, а також підданим Великої Британії, 15 червня 2020 року був засуджений Мосміськсудом до 16 років ув'язнення за шпигунство.

5 березня цього року Федеральна митна служба повідомила про затримання у "Шереметьєво" баскетболістки зі США Грайнер, у багажі в неї виявили гашишну олію. Її обвинувачують у незаконному зберіганні без мети збуту наркотичних речовин, а також їх контрабанді в значному розмірі. На сьогодні Грайнер перебуває під вартою. У Росії баскетболістка грала за Єкатеринбурзький клуб УГМК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА