14:39 15.07.2022

СБУ, РНБО, МВС та Міноборони застерігають українські видання від підтримки низки російських телеграм-каналів

2 хв читати
СБУ, РНБО, МВС та Міноборони застерігають українські видання від підтримки низки російських телеграм-каналів

Служба безпеки України, Рада національної безпеки і оборони, Міністерство внутрішніх справ та Міністерство оборони України просять українські видання не використовувати інформацію низки російських телеграм-каналів та не підтримувати їх рекламою.

Відповідну спільну заяву про захист інформаційного простору України від російських ворожих телеграм-каналів оприлюднено в п'ятницю в телеграм-каналі СБУ.

"В умовах, коли Україна успішно протистоїть російському нападу, вкрай актуальним є питання інформаційної безпеки. Адже не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти "зраду" та розхитати українське суспільство. Зокрема, на це працює низка нібито незалежних телеграм-каналів, роботу яких насправді координує Кремль", - йдеться в заяві.

У повідомленні наголошується, що причетність таких каналів до російських спецслужб встановила раніше СБУ в рамках відповідних кримінальних проваджень.

"Так, мова йде про Легитимный, Сплетница, Картель, Резидент, Наблюдатель, MediaPost, Женщина с косой та інші телеграм-канали, список яких час від часу доповнюється", - уточнюють у СБУ.

"Закликаємо вас не користуватися цими каналами, адже їхню роботу фінансує і координує Росія. У жодному разі не довіряйте їм, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України", - наголошується в спільній заяві.

Також у заяві зазначено, що низка цих телеграм-каналів для розкручування замовляє рекламу в українських пабліках.

"Звертаємо увагу власників і редакторів усіх українських видань, що підтримка таких ресурсів є пособництвом ворогу і буде переслідуватися відповідно до законодавства", - резюмують в українській спецслужбі.

Заява щодо захисту інформаційного простору України від російських ворожих телеграм-каналів є спільним зверненням СБУ, РНБО, МВС, Міноборони України, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства цифрової трансформації, Головного Управління розвідки Міноборони, Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА