17:50 07.07.2022

Фонд Пінчука у партнерстві з Офісом президента відкрив виставку у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі про злочини Росії у війні проти України

2 хв читати
Фонд Пінчука у партнерстві з Офісом президента відкрив виставку у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі про злочини Росії у війні проти України

Благодійний фонд Віктора Пінчука у партнерстві з Офісом президента України 6 липня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відкрив виставку Russian War Crimes House, повідомляється у пресрелізі у четвер.

У пресрелізі уточнюється, що проєкт організовано Фондом Віктора Пінчука та PinchukArtCentre у партнерстві з Офісом президента України, Міністерством закордонних справ України, "Українською правдою" та Українською асоціацією професійних фотографів, а також Місією України при НАТО та Департаментом публічної дипломатії штаб-квартири.

Згідно з інформацією, проєкт спрямований на привернення світової уваги до жахливої реальності російської агресії в Україні.

Також повідомляється, що виставка у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі працюватиме до 15 липня і включатиме "Неповну карту воєнних злочинів Росії в Україні" станом на 27 червня 2022 року, відеороботу Олексія Сая, яка розпочинається із заяви президента України Володимира Зеленського та містить фотографії Мстислава Чернова, Філіпа Чина, Максима Дондюка, Павла Дорогого, Єфрема Лукацького, Михайла Палінчака, Петра Сазонова, Євгена Завгороднього та аудіозапису російських солдатів, які телефонують додому та розповідають про звірства, які вони здійснили.

Вперше Russian War Crimes House було представлено у колишньому Російському домі в Давосі під час Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ).

У вересні 2022 року заплановано відкриття виставки в Європейському парламенті, що дозволить широкій аудиторії побачити докази та почути історії деяких жертв, які дадуть реальне уявлення про біль та спустошення, завдані Росією, і, що важливіше, справжню силу українського народу та його самобутність. А вже за тиждень виставку Russian War Crimes House можна буде побачити у Києві в PinchukArtCentre.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА