10:41 03.07.2022

Потік на в'їзд в Україну через західний кордон 8-й день перевищує потік на виїзд – Держприкордонслужба

2 хв читати
Потік на в'їзд в Україну через західний кордон 8-й день перевищує потік на виїзд – Держприкордонслужба

Кількість людей, що в'їжджають в Україну через західний її кордон восьмий день поспіль перевищує кількість тих, хто виїжджає. Загалом чистий приплив за ці дні становив 35 тис. осіб, свідчать дані Держприкордонслужби в Facebook.

Згідно з ними, у суботу, 2 липня, з країни виїхало понад 42 тис. осіб порівняно з понад 37 тис. днем раніше, тоді як прибуло в Україну майже 45 тис. проти майже 41 тис. у п'ятницю.

Такі дані підтверджує і прикордонна служба Польщі. Згідно з її інформацією в Твіттері, 2 липня з Польщі в Україну в'їхало 29,8 тис. порівняно з 26,6 тис. днем раніше, тоді як у зворотному напрямку потік становив 25,7 тис. проти 23,6 тис. напередодні.

Загалом із початку війни потік на в'їзд до Польщі з України становив 4,506 млн, а у зворотному напрямку – 2,562 млн.

Держприкордонслужба України уточнила, що кількість оформлених транспортних засобів з гуманітарними вантажами в суботу збільшилася до 100 з мінімуму в 70, що протримався три дні. Водночас прохід через кордон легкових авто після скасування 1 липня пільг на їх ввезення в Україну зменшився з 20 тис. до 17-18 тис.

Як повідомлялося, потік на в'їзд в Україну через західний її кордон після 9 травня 30 днів перевищував потік на виїзд. Сумарно чистий приплив в Україну за ці дні становив близько 188 тис.осіб.

Після цього майже три тижні дні, коли потік на в'їзд перевищував потік на виїзд, чергувалися з днями, коли, навпаки, потік на виїзд був більший за потік на в'їзд, а сумарно обидва потоки були приблизно рівними.

Однак в останні дні число тих, хто в'їжджає, знову стало більшим. Сумарний чистий приплив через західний кордон після 9 травня досяг 212 тис., що повернуло показник чистого відтоку з початку війни на рівень 30 березня.

Згідно з даними УВКБ ООН на 29 червня, загалом із України з початку війни виїхало (без урахування потоку на в'їзд) 8,402 млн людей, з них до Польщі 4,313 млн, Росії – 1,412 млн, Угорщини – 860,91 тис., Румунії – 736,08 тис., Молдови – 515,43 тис., Словаччини – 548,21 тис., Білорусі – 16,7 тис.

Водночас в Україну, за даними ООН, з 28 лютого до 28 червня в'їхало (без урахування даних Угорщини, РФ і Білорусі) 3,097 млн осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА