10:56 01.07.2022

Вступ України до Євросоюзу підтримують 90% жителів – опитування

2 хв читати
Вступ України до Євросоюзу підтримують 90% жителів – опитування

Українці демонструють єдність в очікуваннях щодо вступу до Європейського Союзу та НАТО, свідчать результати опитування, проведеного Національним демократичним інститутом та Київським міжнародним інститутом соціології.

"90% респондентів на національному рівні хочуть, щоб Україна стала членом Європейського Союзу, причому мінімальні показники на Сході та Півдні на рівні 84%. Прагнення вступу до НАТО підтримує більшість респондентів – 73% на національному рівні", - зазначається у звіті за підсумками дослідження, оприлюдненого у п'ятницю.

Попри повномасштабну війну, респонденти демонструють оптимізм щодо майбутнього України: 87% повідомили, що вони оптимістично налаштовані щодо майбутнього країни.

"Українці віддані демократичному розвитку країни, історичні 94% респондентів зазначають, що для них важлива демократія, що повноцінно функціонує", - наголошується в дослідженні.

Загальнонаціональне дослідження було розроблене та проведене Національним демократичним інститутом в Україні. Польові роботи були виконані Київським міжнародним інститутом соціології з 2 до 11 травня 2022 року за допомогою методу комп'ютерної системи телефонних опитувань (CATI) з 2 500 завершених інтерв'ю. Опитування репрезентативне лише для дорослого населення, яке нині проживає в Україні та користується мобільними телефонами. Території, непідконтрольні уряду України до 24 лютого 2022 року, було виключено з дослідження. Середня похибка для національної вибірки не перевищує +/-3%. Дослідження проводили за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Швеції, Міністерства закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO) Великої Британії та Міністерства міжнародних справ Канади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА