15:39 30.06.2022

Ворог 202 рази застосував ракетну зброю проти України з 13 до 29 червня, це на 120 ударів більше, ніж у попередні тижні - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
Ворог 202 рази застосував ракетну зброю проти України з 13 до 29 червня, це на 120 ударів більше, ніж у попередні тижні - Генштаб ЗСУ

З 13 до 29 червня РФ 202 рази застосувала ракетну зброю проти України, це на 120 ударів більше, ніж у попередні тижні, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

"В акваторії Азовського та Чорного морів продовжують перебувати бойові кораблі та підводні човни противника, які разом з авіацією та ракетними військами залучаються до завдання ударів високоточною зброєю по об'єктах у глибині території нашої держави. Здійснення таких ударів останнім часом противником суттєво збільшено, зокрема з території Білорусі. У період з 13 до 29 червня противник застосував ракетну зброю 202 рази, що порівняно з попередніми тижнями червня більше на 120 ударів", - сказав Громов на брифінгу в Медіацентрі "Україна" у Києві у четвер.

За його словами, внаслідок невибіркового ураження суттєвих втрат зазнає цивільне населення та цивільні об'єкти у населених пунктах України.

"Для завдання ракетних ударів противник застосовує понад 50% ракет із радянських запасів, які не мають достатньо високої точності, внаслідок чого було уражено житлові будинки в населених пунктах Київ, Миколаїв, приватні будинки населеного пункту Маяки Одеської області, Очаків, Краснопілля, Курахове, дві загальноосвітні школи в Миколаєві, інші об'єкти цивільної інфраструктури. Неможливо не наголосити на ураженні противником ТРЦ "Амстор" у Кременчуці", - розповів Громов.

Він зазначив, що внаслідок ракетних ударів громадянська інфраструктура ставала об'єктом ураження у цей період 68 разів.

Громов звернув увагу на те, що попри політ літаків Ту-22М3 у бік державного кордону України вдається виявити завчасно, час польоту ракет до об'єкта ураження становить лічені хвилини, тому час на евакуацію в укриття після запуску ракети обмежений, тому він закликав не нехтувати повітряними тривогами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА