20:03 23.06.2022

100 тисяч книг українською мовою надруковано для дітей вимушених переселенців у різних країнах Європи

1 хв читати
100 тисяч книг українською мовою надруковано для дітей вимушених переселенців у різних країнах Європи

У рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Книги без кордонів" для дітей українських вимушених переселенців у різних країнах Європи надрукували 100 тисяч книг рідною мовою, повідомляється на сайті Офісу президента.

Українські видавництва за посередництва посольств України та із залученням місцевих фондів та організацій надають друкарням різних країн Європи макети дитячих книг українською мовою.

Видані таким чином книги поширюються серед маленьких громадян України через соціальні центри, центри підтримки, школи, бібліотеки та посольства у Польщі, Чехії, Великій Британії, Литві, Молдові та інших країнах Європейського Союзу.

"Не в кожній "тривожній валізі" вистачило місця для книг та іграшок. А хтось, виїжджаючи, зовсім не мав валіз і речей, бо нічого не залишилося... Але тепер дитина каже: "Почитай мені казку". Тож книга, як у казці, має з'явитися! Якщо потрібно, для цього вона подолає усі кордони. Власне наш проєкт, покликаний подарувати кожному маленькому переселенцю українську книгу, так і називається - "Книги без кордонів"", - розповіла Зеленська.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА