09:41 14.06.2022

Турецька розвідка затримала у Стамбулі співробітників іранських спецслужб, метою яких були туристи з Ізраїлю - ізраїльська преса

2 хв читати

Представники турецької розвідки виявили у Стамбулі групу співробітників іранських спецслужб, які розробляли напади на ізраїльських туристів, повідомляє "Єдіот Ахронот".

"У Туреччині заарештовано декілька оперативників Корпусу вартових Ісламської революції", - пише видання з посиланням на співробітника ізраїльських служб безпеки.

За даними турецької преси, на яку також посилається "Єдіот Ахронот", іще одна група іранців поки що перебуває на волі, через що є побоювання щодо того, що вони можуть вчинити напади на ізраїльтян.

"Єдіот ахронот" нагадує, що ще 30 травня глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід порадив ізраїльтянам, які перебували в Стамбулі, "поїхати якнайшвидше".

"Слідом за подіями останніх тижнів у Туреччині і після серії спроб іранців атакувати ізраїльтян, які відпочивають у Стамбулі, ми закликаємо громадян Ізраїлю утриматися від поїздок туди", - зазначив він.

Потім Рада національної безпеки Ізраїлю поширила попередження щодо поїздок до Туреччини. Нині щодо Стамбулу в Ізраїлі діє попередження четвертого рівня, це означає, що за рівнем небезпеки для ізраїльтян місто порівняне із такими місцями у світі, як Іран, Афганістан тощо.

У канцелярії прем’єр-міністра Ізраїлю також заявляли про наявність достовірної загрози безпеці для громадян країни в Туреччині.

Раніше повідомлялося, що за останні тижні в Ірані за нез'ясованих до кінця обставин померли або загинули декілька відомих учених та експертів у сферах аеронавтики, розробки безпілотників, ракет та супутників, а також ядерної сфери. В Ірані вважають, що за цими обставинами стоять співробітники ізраїльських спецслужб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА