19:35 07.06.2022

Посол США в Україні відвідала Бучу

1 хв читати
Посол США в Україні відвідала Бучу

Посол США в Україні Бріджит Брінк відвідала м. Буча Київської області і на власні очі побачила наслідки окупації міста російськими військами, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

"Буча. Місто, про яке знає весь світ. Трагічна популярність. Сьогодні разом із надзвичайним і повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк побували у цьому мальовничому колись містечку Київської області. Пані посол на власні очі побачила наслідки окупації російськими військами. Це і братня могила, в якій було поховано 116 місцевих жителів. Під час ексгумації серед похованих виявили і тіло поліцейського, застреленого ворожим снайпером, коли наш працівник допомагав людям евакуюватися", - написав Клименко у своєму фейсбуці.

Також він додав, що посол побачила колишній штаб російських загарбників і підвал, де окупанти катували мирних жителів.

"Я неодноразово наголошував, що російські військові мають відповісти за ці жахливі злочини проти людяності, які вони чинили і продовжують чинити на українській землі. Важливо, що пані посол також підтримує нас у цьому прагненні. І ми щиро вдячні за цю незмінну позицію", - додав Клименко.

Він наголосив, що зі свого боку правоохоронці докладають "усіх зусиль, щоб якісно задокументувати усі воєнні злочини загарбників та зібрати достатню доказову базу для українських та міжнародних судів".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА