13:16 03.06.2022

МЗС України закликає міжнародну спільноту підтримати створення Спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії РФ проти України

2 хв читати
МЗС України закликає міжнародну спільноту підтримати створення Спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії РФ проти України

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту підтримати створення Спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії РФ проти України, а також посилювати санкційний тиск, доки країна-агресор не припинить розпочату нею війну.

"Поки Кремль не припинить розпочату війну і не понесе належне покарання за свої злочини, у тому числі у вигляді компенсацій за завдані руйнування та судові вироки для воєнних злочинців, санкційний тиск має лише посилюватися. Путінський режим повинен втратити будь-який вплив у світі й можливості здійснювати зовнішню агресію, вести інформаційні та психологічні операції, поширювати корупцію та маніпулювати історією та культурою заради захисту своїх загарбницьких інтересів", - йдеться в коментарі відомства до 100 днів від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Зокрема, МЗС України закликає міжнародну спільноту підтримати створення Спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії РФ проти України.

"Російські злочинці мають постати перед трибуналом так, як це було з керівництвом нацистської Німеччини", - наголошується в коментарі.

У МЗС висловили впевненість, що "перемога України у війні стане поштовхом до оновлення загальної архітектури світової безпеки та створення дієвих механізмів, які унеможливили б повторення як російської, так і будь-якої іншої міжнародної агресії".

"Щоб зупинити злочини Росії проти українського народу, руйнування нашої економіки та шантаж усього світу голодом, послідовна підтримка України повинна продовжуватися і надалі. Допомога нашій державі сьогодні – це найкраща інвестиція у мир та сталий розвиток усього людства", - зазначили у відомстві.

Головні засади для перемоги України, як наголосили в МЗС, залишаються незмінними: максимальний санкційний тиск, постачання необхідного озброєння та надання статусу кандидата на шляху до набуття повноцінного членства в ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА