20:12 01.06.2022

Постачання обіцяних Шольцем систем ППО Iris-T в Україну займе місяці – Бербок

1 хв читати
Постачання обіцяних Шольцем систем ППО Iris-T в Україну займе місяці – Бербок

Федеральний уряд Німеччини послабив очікування того, що систему протиповітряної оборони Iris-T, анонсовану канцлером Олафом Шольцем, буде швидко доставлено в Україну, пише видання Die Welt.

"Так, це займе фактично місяці", - сказала федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у середу в Бундестагу.

Система ППО виробництва компанії Diehl Armaments виготовлялася для іншої країни, проте на запит федерального уряду її постачання буде перенаправлене в Україну, і цей процес займе деякий час.

Шольц оголосив про постачання систем ППО Iris-T в Україну в середу в ході спільних дебатів щодо бюджету на 2022 рік у Бундестагу. Він зазначив, що це найсучасніша система ППО, яку має Німеччина. "Коли ми діємо таким чином, ми даємо Україні можливість захистити ціле місто від нальотів російської авіації", - сказав канцлер.

У коаліції повідомили виданню, що йдеться саме про наземну зенітну ракетну систему "Іріс-Т-SLM", яка вже постачалася до Єгипту. Бундесвер не має цієї системи, але використовує керовані ракети Iris-T, які запускаються з літаків Tornado або Eurofighter і самі шукають мету за допомогою інфрачервоного та радіолокаційного випромінювання.

Україна попросила надіслати "сучасні" військові системи, сказала Бербок. "Це саме те, чим ми зараз займаємось", - сказала вона.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА