17:28 01.06.2022

У Києві власники відомої мережі ресторанів виводили гроші до РФ - прокуратура

1 хв читати
У Києві власники відомої мережі ресторанів виводили гроші до РФ - прокуратура

Столичні правоохоронці розслідують злочинну діяльність власників відомої мережі ресторанів із легалізації та виведення коштів до РФ, повідомляє прокуратура Києва.

У повідомленні прокуратури, розміщеному у середу на сторінці у фейсбуці, зазначається, що Подільська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій, спрямованих на підрив національної безпеки, та підтримки держави-агресора після силового вторгнення на територію України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

"Під час досудового розслідування встановлено, що, незважаючи на впровадження санкцій та початок повномасштабного вторгнення збройних сил Росії на територію України, громадяни України - власники мережі ресторанів, кількість яких налічує до 70 закладів, 12 із яких розташовані в Москві, зберегли контроль над бізнесом на території країни-агресора шляхом перейменування московської частини бізнесу і передавши її в управління компанії, підконтрольній відомому російському ресторатору", - інформують у прокуратурі.

У повідомленні наголошується, що учасники схеми займалися легалізацією коштів, отриманих в Україні незаконним шляхом, із подальшим виведенням їх на територію Росії, а також на рахунки кіпрської компанії, через яку здійснювалося фінансування та управління бізнесом у Росії.

За інформацією прокуратури столиці, під час обшуку в головному офісі групи компаній, розташованому в Києві, вилучено документацію з відомостями про функціонування бізнесу на території Росії, комп'ютерну техніку, готівку на загальну суму понад 5 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА