15:02 01.06.2022

Рішення політичного керівництва України 2015-2016 років стали однією з причин війни - Подоляк

2 хв читати
Рішення політичного керівництва України 2015-2016 років стали однією з причин війни - Подоляк

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк упевнений у своєчасності оприлюднення свідчень бізнесмена та колишнього народного депутата партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука стосовно п'ятого президента Петра Порошенка, оскільки вважає однією з причин війни рішення політичного керівництва України 2015-2016 років.

"Виникло запитання - чи треба це оприлюднити? Безперечно, треба. Тому що одна з причин цієї війни - у рішеннях політичного керівництва України 2015-2016 років. Це спроба зіграти на дві сторони, всидіти на двох стільцях, обдурити власну країну, водночас торгуючи з Росією… Тоді як Медведчук все безпосередньо регулював", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Подоляк наголосив, що "хотів би, щоб хоча б один раз в Україні довели до кінця кримінальну справу, в рамках якої мають бути названі елементи війни, її причини, зокрема персональні - чому вона розпочалася у 2014 році".

На думку радника голови ОП, підписання Порошенком Мінських домовленостей стало одним із напрямів, які спровокували нинішню війну, та спробою легалізувати самопроголошені республіки у Донецькій та Луганській областях.

"Так, це спроба "Мінська-2" - легалізувати їх ("Л/ДНР" - ІФ). При цьому "Мінськ-2" був написаний у тій кількості та послідовності пунктів, які були неприйнятні для України у виконанні. Людина, коли це підписувала, наперед знала, що цей напрям буде конфліктним. Не можна буде реалізувати всі пункти "Мінська". Але людина це зробила", - вважає Подоляк.

Однією з причин війни він назвав "формування в Україні гігантського проросійського конгломерату під назвою "Медведчук".

"Він не просто якийсь корупційний менеджер. Через нього тривалий час в Україну заходили ресурси формування проросійських позицій. Причому не просто в рамках проросійської конкуренції, а з тих позицій, що Україна має стати навколішки перед Росією, визнати її право анексувати Крим, вбивати людей на Донбасі, заходити в Україну будь-якої миті, формувати свій маріонетковий уряд", - сказав Подоляк.

"Ми хочемо отримати відповіді на запитання: як вийшло, що Медведчук став енергетичним та медійним олігархом. Згадаймо, це сталося у 2015 році. Більше того, він став ще й політичним лідером. Це ж не просто так", - наголосив співрозмовник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА