07:07 25.05.2022

Заява РФ про "свідоме уповільнення наступу" в Україні - брехня, заявив Зеленський

1 хв читати
Заява РФ про "свідоме уповільнення наступу" в Україні - брехня, заявив Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що заява з Росії про нібито свідоме уповільнення наступу російських військ в Україні є брехнею.

"Сьогодні з Росії прозвучала чергова абсолютно неадекватна заява про те, що вони нібито спеціально пригальмовують наступальні дії. Що ж, після трьох місяців пошуку пояснень, чому їм не вдалося зламати Україну за три дні, вони не придумали нічого кращого, ніж стверджувати, буцімто так і планували", - заявив Зеленський у вечірньому відеозверненні у вівторок.

Він наголосив, що на сьогодні в Україні вбито майже 30 тис. російських солдатів, збито понад 200 літаків, знищено тисячі російських танків, бронемашин та іншої їхньої техніки, а також майже повністю витрачено весь російський боєзапас ракет.

"І це вони хочуть перекрити брехнею про те, що нібито воюють не на повну силу. Жалюгідно. І настане час, коли вони самі це визнають", - сказав президент.

Як повідомлялося, вранці 24 травня міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав уповільнення наступальних дій в Україні "свідомим". За його словами, російські війська нібито створюють "гуманітарні коридори для евакуації мирних жителів" з оточених Росією міст і сіл на півдні та сході України, а також нібито "оголошують режим тиші".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА