16:09 24.05.2022

На зустрічі у форматі "Рамштайн" країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть змінити правила гри у цій війні, - Резніков

2 хв читати
На зустрічі у форматі "Рамштайн" країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть змінити правила гри у цій війні, - Резніков

 На зустрічі у форматі "Рамштайн" країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть змінити правила гри у війні Росії проти України, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"З оптимізмом можу повторити оцінку, яку дав інший великий друг України – міністр Ллойд Остін ІІІ: на сьогоднішній зустрічі країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть стати game changing у цій війні", - написав Резніков у фейсбуці у вівторок.

Глава Міноборони зазначив, що Україна отримала підтвердження про посилення берегової оборони. За його словами, обговорювалися й інші приємні сюрпризи, які посилять потужність української армії.

"Розраховую, що на наступній зустрічі у червні зможу доповісти колегам про результати застосування зброї, про яку йшлося на зустрічі 23 травня. Так, ми вже отримали підтвердження щодо посилення нашої берегової оборони. Зокрема, йдеться про пускові установки та протикорабельні ракети Harpoon. Рішення було знайдено завдяки об’єднанню зусиль кількох наших країн-партнерів. Також ішлося про інші приємні сюрпризи, які посилять потужність української армії, і будуть неприємними для ворога. Але про це - згодом", - зазначив Резніков.

Він наголосив, що "Рамштайн" стає справжньою коаліцією вільного світу на підтримку України.

"Тішить, що кількість країн-учасниць збільшується, серед континентів не представлена тільки Антарктида", - додав міністр.

Резніков повідомив, що разом із колегами докладно поінформував партнерів про ситуацію на фронті та зміни, які відбулися з дня проведення минулої зустрічі.

"Ми констатували прогрес у постачанні 155-мм артилерії та окреслили першочергові потреби українських захисників. Якщо на першій зустрічі ключовими словами були timing і transition, цього разу додалося ще слово coordination. Ми зосередимо свої зусилля на тому, щоб міжнародна підтримка давала максимальний ефект", - запевнив він.

Резніков поінформував, що минулого тижня у нього відбулася змістовна розмова з німецьким федеральним міністром Крістіне Ламбрехт, під час якої, зокрема, обговорювалися протиповітряні бронемашини "Гепард". "Я вдячний за все, що Німеччина почала робити для України", - наголосив голова Міноборони.

За його словами, всі учасники зустрічі висловили непохитну підтримку Україні у війні з Росією та висловили захват героїзмом і професіоналізмом Збройних сил України, стійкістю всього українського народу.

Джерело: https://www.facebook.com/reznikovoleksii/posts/415465937256430

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА