14:51 24.05.2022

ЗСУ запускають навчальний проєкт щодо правил ведення війни українською армією

2 хв читати
ЗСУ запускають навчальний проєкт щодо правил ведення війни українською армією

Збройні сили України запускають навчальний проєкт щодо правил ведення війни українською армією, повідомив начальник управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ Андрій Островський.

"Ми хочемо звернути увагу міжнародної спільноти на цинічне та систематичне порушення РФ норм міжнародного гуманітарного права та людської моралі. Військові злочинці мають постати перед міжнародним судом і понести найсуворіше покарання за заподіяні українському народу страждання", - сказав Островський на брифінгу в медіацентрі "Україна" у вівторок.

За його словами, з одного боку, цей проєкт покликаний актуалізувати норми міжнародного гуманітарного права та надати необхідні базові знання не лише військовослужбовцям ЗСУ та інших складових сил оборони, а й цивільній громаді та журналістській спільноті. З іншого боку, чітке усвідомлення цих норм дає змогу правильно трактувати та відповідно кваліфікувати дії ворога, наголосив Островський.

"Ми також плануємо провести повноцінний цикл занять із військовослужбовцями у Збройних силах України, створити цикл програм на радіо "Армія FM", - зазначив він.

У свою чергу представник управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ В'ячеслав Раєвський повідомив, що проєкт охоплює орієнтовно 20 відеороликів, де буде розказано основні правила війни, що є синонімом міжнародного гуманітарного права.

"Кожен ролик матиме дві частини. Спочатку буде теоретична частина, де буде пояснено, що це таке, виходячи з норм міжнародного гуманітарного права. І друга частина - виступатимуть наші експерти. Як експерти виступають керівники та заступники керівників центральних органів виконавчої влади, керівники органів військового управління, звичайні військовослужбовці, волонтери, парамедики", – розповів Раєвський.

Він зазначив, що у вівторок буде презентовано перший із відеороликів, а сам проєкт триватиме 2-2,5 місяці. Також Раєвський додав, що одним із експертів проєкту є генерал Республіки Чехія Петр Павел.

Спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузяник заявив, що війна Росії проти України показала всьому світу суттєву різницю між ЗСУ, як армією демократичної держави, та окупаційною ордою РФ.

"Оскільки однією з ознак європейської країни є виконання міжнародного гуманітарного права. Українська армія з перших днів бойових дій виконує всі необхідні норми та принципи Женевських конвенцій, РФ навпаки - всіляко їх ігнорує, про що свідчать численні факти порушення правил та звичаїв війни російськими окупантами", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА