21:12 20.05.2022

Глава сенату парламенту Ірландії запросив українського спікера відвідати його країну та виступити у законодавчому органі

2 хв читати
Глава сенату парламенту Ірландії запросив українського спікера відвідати його країну та виступити у законодавчому органі

Глава сенату (верхня палата) парламенту Ірландії Марк Дейлі запросив спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука відвідати з візитом Ірландію та виступити перед її парламентом, повідомляє сайт українського парламенту.

"Ми щиро підтримуємо заявку України на вступ до ЄС і готові також надавати вам підтримку в діалозі з іншими країнами з цього питання… Ірландія бере активну участь в операціях з підтримки миру в усьому світі в рамках ООН. Ми в цьому аспекті готові надати Україні всебічну підтримку розмінуванні її територій", - сказав Дейлі на спільному з головою нижньої палати парламенту Ірландії Шоном О'Фарілом та Стефанчуком брифінгу у п'ятницю в Києві.

Стефанчук повідомив, що обговорив на зустрічі зі своїми ірландськими колегами надання Україні статусу кандидата у члени ЄС, питання санкційної політики проти Російської Федерації та фінансового тиску на РФ.

"Дякую Ірландії за незмінну позицію щодо підтримки України в її євроінтеграційних устремліннях. Присутність в Україні спікерів парламенту Ірландії — це не лише прояв... чесноти,... хоробрості, а й великий прояв солідарності з українським народом", — зазначив Стефанчук.

Зі свого боку, О'Фаріл зазначив, що Ірландія з великою повагою ставиться до українців, які шукають притулку у їхній країні.

"Ми і далі підтримуватимемо їх… Ми також сподіваємося, що настане такий час, коли вони повернуться до своїх будинків, і почнеться процес розвитку нової України, в якому ми також хочемо взяти активну участь", — наголосив О’Фаріл.

Спікер нижньої палати зазначив, що Ірландія бере активну участь у міжнародних операціях з підтримки миру і налаштована надавати Україні допомогу в рамках ЄС.

Він також додав, що Ірландія готова брати участь у відновленні регіонів України і "з ентузіазмом приступить до цієї роботи".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА