07:08 20.05.2022

Польща виділить Україні 25 тис. тонн бензину із резерву

1 хв читати
Польща виділить Україні 25 тис. тонн бензину із резерву

Україна отримає 25 тис. тонн бензину з польського резерву як гуманітарну допомогу, постачання ресурсу очікується наступного тижня, повідомила перший віцепрем'єр - міністр економіки України Юлія Свириденко на брифінгу з міністром клімату та довкілля Польщі Анною Москвою (Anna Москва).

"Сьогодні Польща є нашим важливим партнером у подоланні паливної кризи. На західний кордон припадає більшість шляхів імпорту нафтопродуктів", – наголосила Свириденко.

Вона додала, що обидві країни активно працюють над збільшенням потужності прикордонних пунктів пропуску, зокрема вже створено окремі смуги для ввезення товарів стратегічного значення, зокрема й нафтопродуктів.

За даними Мінекономіки України, в країні відбувається щоденне зростання споживання пального: якщо у березні середньодобовий продаж пального склав 12,4 тис. тонн, у квітні – 9 тис. тонн, то зараз він зріс до 13,2 тис. тонн.

За словами Свириденко, наразі ціль уряду – збільшити постачання щонайменше до 15-16 тис. тонн на добу, щоб оператори мали змогу наростити запаси ресурсу, що зі свого боку вплине на зменшення черг на АЗС.

У свою чергу, міністр Москва, перебуваючи в Києві, заявила про необхідність прийому України до членів Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). За її словами, МЕА також виступає за початок Україною шляху до членства в організації, а Польща зобов'язалася допомогти у процедурних питаннях у цьому процесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА