21:31 18.05.2022

Справу про корупцію завели у Молдові на експрезидента Додона

2 хв читати
Справу про корупцію завели у Молдові на експрезидента Додона

Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу за підозрою у корупції щодо почесного голови Партії соціалістів, експрезидента Ігоря Додона, повідомила прессекретар Генпрокуратури Маріана Керпек.

"Сьогодні, 18 травня, виконувач обов'язки генпрокурора Думитру Робу розпорядився розпочати кримінальне переслідування через відеозаписи, що з'явилися в публічному просторі влітку 2020 року", - сказала Керпек журналістам у середу.

Підставою для кримінальної справи стали відеозаписи зустрічі Ігоря Додона з тодішнім лідером Демократичної партії Володимиром Плахотнюком, що відбулися у червні 2019 року. На відеофрагменті, знятому в офісі Демпартії, видно, що Плахотнюк передає Додону великий чорний пакет, який вони називають "кульком". З розмови очевидно, що у "кульку" знаходяться гроші, призначені для фінансування Партії соціалістів, якою тоді керував Додон.

Відеозаписи оприлюднив у 2020 році депутат Юрій Реніце. Наприкінці червня 2020 року Антикорупційна прокуратура відмовила у порушенні кримінальної справи на підставі відеозаписів, зазначивши, що "під час перевірки не виявила елементів злочину".

Напередодні Апеляційна палата Кишинева скасувала рішення суду Кишинева, який у 2019 році відмовив у порушенні кримінальної справи проти Додона, а також розпорядження щодо цього колишнього заступника керівника Антикорупційної прокуратури Василя Левицького.

Раніше в середу Додон повідомив, що він оштрафований на максимальну суму 9000 леїв (500 доларів) за те, що 9 травня порушив заборону на використання георгіївської стрічки. Він заявив, що має намір оскаржити рішення поліції у суді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА