15:05 17.05.2022

Російські окупанти терміново готують "престур" для іноземних ЗМІ на окуповані території для звинувачення України у вбивствах та руйнуваннях

2 хв читати
Російські окупанти терміново готують "престур" для іноземних ЗМІ на окуповані території для звинувачення України у вбивствах та руйнуваннях

Російські окупанти терміново готують "престур" на тимчасово окупованих територіях України, у такий спосіб країна-агресор намагається залучити іноземні ЗМІ до створення фейків, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"За даними воєнної розвідки України, департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує престур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України", - йдеться в повідомленні на сайті ГУР.

Зокрема, з 18 до 21 травня окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя.

"Щоб звинуватити Україну в руйнуванні міста та масових убивствах мирних мешканців, російські пропагандисти вже завезли в Маріуполь уламки українських боєприпасів, зібраних зі всіх окупованих районів Донецької області, та готують завезених із Донецька та Горлівки "місцевих очевидців", які розповідатимуть журналістам про "злочини" захисників Маріуполя", - повідомили в розвідці.

Так званий престур також передбачає виїзд групи з Ростова-на-Дону та відвідування журналістами Херсона, Нової Каховки, Скадовська, Армянська та Донецька, де запланована зустріч із Денисом Пушиліним.

До участі в "престурі" міністерство оборони Росії намагається залучити представників засобів масової інформації з Франції, США, ФРН, Японії, Греції, КНР, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

"Застерігаємо іноземних журналістів про плани пропагандистів країни-агресора зробити їх співучасниками створення фейкових матеріалів та нагадуємо про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України і проникнення на територію незалежної держави", - закликали в ГУР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА